Prejsť na obsah

7 pozitívnych účinkov kávy na zdravie, ktoré možno nepoznáte!

7 pozitívnych účinkov kávy na zdravie, ktoré možno nepoznáte! - FutureCoffee.eu

Pre mnoho ľudí sa káva stala neoddeliteľnou súčasťou ranného rituálu a pre niektorých je nevyhnutnou súčasťou každodenného života. Okrem svojej očarujúcej arómy a príjemnej chuti, však káva ponúka aj niekoľko pozitívnych účinkov na zdravie. V tomto blogu sa pozrieme na niektoré z týchto účinkov.

  1. Zlepšuje kognitívne funkcie. Káva obsahuje kofeín, ktorý môže zlepšiť kognitívne funkcie, ako je pamäť, koncentrácia a reakčný čas. Kofeín stimuluje centrálny nervový systém, zvyšuje hladinu adrenalínu a zlepšuje prekrvenie mozgu, čo zvyšuje jeho výkonnosť. Preto sa káva často používa na zvýšenie produktivity a zlepšenie duševnej výkonnosti.

  2. Znižuje riziko niektorých ochorení. Káva obsahuje antioxidanty, ktoré môžu pomôcť bojovať proti voľným radikálom v tele, ktoré môžu spôsobovať poškodenie buniek a vedú k vzniku niektorých ochorení. Štúdie ukazujú, že konzumácia kávy môže znižovať riziko niektorých ochorení, ako sú Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba, cukrovka typu 2 a ochorenia pečene.

  3. Zlepšuje fyzickú výkonnosť. Kofeín môže zvýšiť fyzickú výkonnosť tým, že zvyšuje hladinu adrenalínu v tele, čo zvyšuje svalovú silu a vytrvalosť. Preto sa káva často používa ako doplnok pred tréningom, aby sa maximalizovala fyzická výkonnosť a minimalizovala únava.

  4. Pomáha pri chudnutí. Kofeín môže stimulovať metabolizmus a zvýšiť spaľovanie tukov v tele. Preto môže káva pomôcť pri chudnutí a kontrole hmotnosti. Okrem toho môže káva potlačiť chuť na jedlo, čo môže pomôcť zabrániť prejedaniu a prebytočnej spotrebe kalórií.

  5. Zlepšuje náladu a znížuje stres. Kofeín môže zlepšiť náladu a znížiť stres tým, že stimuluje produkciu hormónov šťastia, ako je dopamín a serotonín, v tele. Okrem toho môže káva môže pomôcť znížiť úroveň stresu tým, že znižuje hladinu kortizolu, hormónu stresu, v tele. Preto sa káva často používa ako prostriedok na zlepšenie nálady a zníženie úzkosti.

  6. Obsahuje dôležité živiny. Okrem kofeínu obsahuje káva aj dôležité živiny, ako sú vitamíny B2, B3 a B5, draslík a mangán. Tieto živiny sú nevyhnutné pre správne fungovanie tela a môžu pomôcť udržiavať zdravie srdca, kože a kostí.

  7. Môže chrániť pred niektorými druhmi rakoviny. Niektoré štúdie ukazujú, že káva môže pomôcť chrániť pred niektorými druhmi rakoviny, najmä rakovinou pečene a hrubého čreva. To sa môže čiastočne vysvetľovať tým, že káva obsahuje antioxidanty a ďalšie zložky, ktoré môžu pomôcť bojovať proti rakovinovým bunkám.

    Je dôležité si však uvedomiť, že nadmerná konzumácia kávy môže mať aj negatívne účinky na zdravie. Preto by sa káva mala konzumovať s mierou a ľudia, ktorí majú problémy so spánkom, úzkosťou alebo inými zdravotnými problémami, by mali byť opatrní pri konzumácii kávy.

    Celkovo však je káva nápoj s mnohými pozitívnymi účinkami na zdravie a môže byť súčasťou zdravej a vyváženej stravy. Ak ste milovníkom kávy, môžete sa tešiť z jej prínosov pre zdravie a zároveň si vychutnávať jej lahodnú chuť. 
    Vyskúšajte Future Coffee a užívajte si skvelé benefity pre vaše zdravie.
    Objednáte si ju TU: https://futurecoffee.eu

Pridať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred publikovaním schválené

Limitovaná produkcia

Naša káva je limitovaná mesačne napraženými kilami

Zásada čerstvého praženia

Každé odoslané balenie obsahuje len čerstvo praženú kávu

Ste súčasťou komunity

Pri pití Future Coffee si naša komunita dobrosrdečných ľudí posiela energiu.

Expresné DPD dodanie

Všetko začne po prvej šálke ktorú môžete mať u Vás už od 24h